2013 - rok izraelských výročí - Šálek, Martin
V roku 2013 si štát Izrael pripomína dve dôležité okrúhle výročia. 65 rokov od svojho založenia a 20 rokov od podpísania "Dohôd z Osla", ktoré znamenali začiatok, do dnešných dní neukončeného mierového procesu s Palestínčanmi.