Faktory ovplyvňujúce dlhový pomer - Arvajovičová, Kristína
Slovensko ako aj väčšina krajín Európskej únie bojuje so zhoršeným stavom verejných financií. Zadlženosť krajín sa z roka na rok zvyšuje. Stretávame sa so situáciou, kedy verejný dlh rastie nielen v jeho absolútnom vyjadrení. Rastúci charakter má aj dlhový pomer. Príspevok je zameraný na skúmanie relatívnej váhy verejného dlhu k HDP a faktorov ovplyvňujúcich tento pomer v krajinách EÚ. Bisphamova analýza.