Ústavná reforma Bosny a Hercegoviny - Demčíková, Ivana
Rozpad Juhoslávie a vznik nových štátov. Ústavná reforma Bosny a Hercegoviny. Ústava Bosny a Hercegoviny rozlišuje tri konštitutívne národy – Bosniakov, bosnianskych Srbov a bosnianskych Chorvátov. Postoje konštitučných národov k ústavnej reforme. Súčasná patová situácia v súvislosti s ústavnou reformou je prejavom slabej štátnosti Bosny a Hercegoviny.