Environmentálne aspekty globálnych bezpečnostných hrozieb - Svrček, Dušan
Zakotvenie ochrany životného prostredia v ľudských právach a na pôde OSN. Zmena životného prostredia ako nevojenská bezpečnostná hrozba. Implementácia v strategických dokumentoch. Európska bezpečnostná stratégia. Strategická koncepcia NATO.