BRICS: Perspektíva ČĽR a Indie vo vzťahu k rozvojovým krajinám - Hradňanská, Barbora
Príspevok pojednáva o pôsobení dvoch ázijských gigantov Číny a Indie v rozvojovom svete, konkrétne na africkom kontinente. Analyzuje motivácie spolupráce, približuje jej formy a sféry a aktuálnu úroveň vzťahov medzi Čínou, Indiou a ich africkými partnermi.