Geopolitické aspekty konfliktu v Sýrii - Judinyová, Stanislava
Geopolitické aspekty občianskej vojny prebiehajúcej v Sýrii medzi režimom prezidenta Bašára al-Asada a opozičnými silami. Konflikt v Sýrii sa premenil na zástupnú vojnu externých aktérov. Príspevok skúma politické a ekonomické záujmy, ktoré podmieňujú politiku externých aktérov, najmä Ruska, západných krajín, arabského sveta, Číny a Turecka voči stranám v sýrskom konflikte. Vzhľadom na rozloženie síl sa ako najpravdepodobnejší scenár vývoja konfliktu javí pokračovanie občianskej vojny.