Bezpečnostné a zahraničnopolitické priority Ruskej federácie do roku 2020 - Koperová, Eva
Ruská federácia prijala v roku 2009 dokument Stratégia národnej bezpečnosti do roku 2020. Dokument hovorí nielen o súčasnom postavení, ale najmä o smerovaní vnútornej a zahraničnej politiky krajiny zameranej na posilnenie stability, bezpečnosti i pozície vo svete. Ešte podrobnejšie ich analyzuje autorský článok V. Putina zverejnený v čase, keď sa uchádzal o kreslo prezidenta, koncom februára 2012. Informácie o dokumentoch a súčasná situácia.