Verejná diplomacia - porovnanie Nemecka a Veľkej Británie - Kužmová, Lucia
Verejná diplomacia môže byť charakterizovaná ako súbor štátom podporovaných aktivít. Jej základným cieľom je komunikácia so zahraničnou verejnosťou, aby krajina získala lepšiu podporu pre svoje záujmy v zahraničí. V jednotlivých štátoch existujú rôzne spôsoby ako je verejná diplomacia organizovaná a konceptualizovaná. V príspevku je popísaný historický vývoj a inštitúcie, ktoré sa zúčastňujú na verejnej diplomacii vo Veľkej Británii a v Nemecku a porovnávacou analýzou sú identifikované ich spoločné a rozdielne znaky.