New states and the role of recognition - Raškovská, Martina
Štát - pojem, krátky prehľad niektorých právnych definícií v priebehu minulých storočí. Montevidejská konvencia, ktorá ponúka široko akceptované kritériá štátnosti. Problematika de facto štátov. Uznanie a jeho významná úloha pre novovznikajúce štáty, ktoré sa oň usilujú.