Role and importance of European Union in economic diplomacy - Strelinger, Ján, 1964-
Príspevok chce prispieť k lepšiemu chápaniu hospodárskej diplomacie Európskej únie. Úloha EÚ v dôležitých rozhodovacích a rokovacích procesoch. Fungovanie hospodárskej diplomacie v medzinárodných rokovaniach a vzťahoch, preferencie politiky Európskej únie. Práca sa najmä zameriava na identifikovanie faktorov, ktoré determinujú konkrétnu úlohu Európskej únie. Najdôležitejšou otázkou je definovať, čo určuje efektívnosť hospodárskej diplomacie Európskej únie.