Finančné trhy a ich vplyv na štáty v kontexte tvorby bankovej únie - Suchá, Žofia
Finančné trhy a postavenie bánk. Vplyv globalizácie na finančné trhy a režim flexibilných devízových kurzov. Európska únia a finančná kríza. Finančná a dlhová kríza a v eurozóne. Harmonizácia bankového sektora, Európska centrálna banka, úsilie o tvorbu Európskej bankovej únie. Európsky mechanizmus pre stabilitu - tzv. trvalý euroval.