Európsky rok boja proti chudobe - Šarvajcová, Marcela
Väčšina Európanov považuje chudobu za veľký problém vo svojej krajine a očakáva, že ich vláda prijme okamžité opatrenia na riešenie tohto problému. Medzi priority európskeho roka boja proti chudobe, za ktorý bol vyhlásený rok 2010, patrilo zvýšenie informovanosti o príčinách a následkoch chudoby v EÚ. Tieto informácie namierila EÚ smerom k vládam, sociálnym partnerom, ale i samotným občanom v jednotlivých štátoch. Príspevok pojednáva o hlavných cieľoch tohto roka a ich naplnení.