Environmentálna bezpečnosť - nová výzva pre medzinárodné spoločenstvo - Šinkovičová, Martina
Nová hĺbka a šírka konceptualizácie pojmu bezpečnosť. Koncept bezpečnosti ako neustály proces. Nové zdroje hrozieb. Environmentálna bezpečnosť. Špecifické hrozby v sektore environmentálnej bezpečnosti - ekologická bezpečnosť, spoločná bezpečnosť, environmentálne násilie, národná bezpečnosť, ľudská bezpečnosť.