Kamenné obchody se zmenšují, zákazníci jezdí do skladů - Marečková, Martina
Rastúci záujem o internetové nakupovanie a dopady na kamenné obchody. Najväčšie e-shopy v Českej republike: Alza.cz a Internet Mall. Znižovanie veľkosti nákupných plôch v kamenných obchodoch. Rozširovanie skladových priestorov internetových obchodov. Prenájom skladovacích priestorov ako výhodnejšia varianta.