Podpora inovácií v cezhraničných regiónoch - Grega, Ján
Podpora inovácií s ohľadom na cezhraničné regióny. Význam cezhraničnej spolupráce sa neustále zvyšuje. Poznanie chápania inovácií z teoretickej roviny nielen z pohľadu samotných odborníkov a vedcov ale aj podnikov a podnikateľov v skúmanej geografickej oblasti pohraničia Slovenska a Českej republiky je veľmi dôležitou oblasťou. Chápanie inovácií je v dnešnej ekonomicky náročnej dobe veľmi zložité. Mnoho politikov v nich vidí záchranu ekonomického systému a možný štart ekonomického rastu, pričom však znižovanie výdavkov na výskum a vývoj sa nemôže pozitívne odraziť v tomto smere.