Posledná zbraň obrany ZSSR - 15E601 Perimetr - Škvrnda, František
V prvej polovici 90. rokov minulého storočia sa objavili v západnej tlači prvé zmienky o takmer neznámom prvku raketovej obrany ZSSR, ktorý dostal viacero pomenovaní. Označoval sa niekedy za absolútnu zbraň, ale častejšie ako zbraň dňa posledného súdu. Oficiálne o tomto obrannom komplexe s oficiálnym kódovým označením 15E601 Perimetr nebolo nič zverejnené.