Možnosti a bariéry rozvoja obchodnej spolupráce hospodárskych subjektov EÚ a Palestíny - Tánczosová, Jana
Hospodárska spolupráca EÚ s Palestínou bola liberalizovaná, na recipročnom základe, prostredníctvom uzavretia asociačnej dohody v rámci iniciatívy EÚ tzv. Euro - stredomorského partnerstva. Cieľom sa stalo vytvorenie zóny voľného obchodu medzi partnermi. Zámerom EÚ bolo prostredníctvom ponúknutia danej možnosti zvýšiť objem vzájomnej obchodnej výmeny, predovšetkým palestínskeho exportu, v záujme pozdvihnutia palestínskej ekonomiky a blahobytu obyvateľstva.