Hodnotenie faktorov kreativity v závislosti od pohlavia študentov - Pčolinská, Lenka
Na rozvoj kreativity vo vyučovacom procese sa kladie väčší akcent ako v minulosti. Potreba jej rozvoja sa začala uvádzať v kurikulách škôl na podnet samotnej Európskej únie. Práve preto sa vyučovacie hodiny začali plánovať štýlom, kde sa pri ich realizácii uplatňuje široké spektrum metód. Jednou z metód je písanie semestrálnych zadaní na vybraný problém. Pri takomto type sa kreativita nielen rozvíja, no následne vzniká možnosť u vyučujúceho vykonať spätnú väzbu, inými slovami otestovať to, ako je jednotlivec kreatívny. Cielom štúdie bolo zisťovanie, aké výsledky získali študenti vzhľadom na ich pohlavie.