Zábezpeka na daň z pridanej hodnoty pri registrácii platiteľa dane - Prievozníková, Karin
Zavedenie povinnosti skladať finančnú zábezpeku rizikovým osobám pri registrácii DPH je jedným z nástrojov proti únikom v oblasti DPH. Uvedené opatrenie vychádza z čl. 273 smernice Rady 2006/112/ES z 28. novembra 2006 o spoločnom systéme dane z pridanej hodnoty a bolo prijaté zákonom č. 246/2012 Z. z., ktorým sa menil a dopĺňal zákon č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov.