Riešenie problematiky nezamestnanosti vo vybraných projektoch Ministerstva práce, sociálných vecí a rodiny Slovenskej republiky - Štefík, Ondrej
Efektívne čerpanie fondov poskytovaných Európskou úniou je záležitosť, ktorú vnímajú jednotlivé členské krajiny Európskej únie veľmi citlivo vzhľadom na skutočnosť, že často krát nastáva problém tieto prostriedky dočerpať. Čerpanie prostriedkov z európskych fondov a detailná charakteristika dvoch národných projektov, ktoré majú za cieľ naplniť veľké očakávania kladené na Slovenskú republiku zo strany Európskej komisie v oblasti nezamestnanosti mladých ľudí. Prostredníctvom týchto projektov by sa na Slovensku malo vytvoriť do roku 2015 spolu takmer 14 000 pracovných miest pre uchádzačov o zamestnanie.