Od hrozby k příležitosti: Vede nedostatek environmentálních zdrojů ke spolupráci? - Waisová, Šárka
Definícia základných pojmov: obchodovateľné prírodné zdroje a environmentálne zdroje. Environmentálna spolupráca v konfliktných oblastiach. Čínsko-taiwanské vzťahy a environmentálna spolupráca. Izraelsko-palestínske vzťahy a environmentálna spolupráca.