Prečo zamestnanosť klesá: Prípad Slovenskej a Českej republiky - Dujava, Daniel
Konštrukcia indexu nezamestnanosti vyvolanej štruktúrnymi zmenami. Index v prípade dočasného poklesu zamestnanosti umožňuje kvantifikovať, aká časť pracovných miest sa stratila z dôvodu prebiehajúcich zmien. Index je založený na rozlíšení dočasných a trvalých zmien v zamestnanosti po odvetviach. Metodika je aplikovaná na Slovenskú a Českú republiku v rokoch 1996-2007.