Vybrané aspekty riešenia potreby bývania na Slovensku - Cár, Mikuláš
Na Slovensku aktuálne kulminuje potreba bývania, čo ešte zvýrazňuje relatívne nízku vybavenosť jeho obyvateľstva bytmi v porovnaní s európskym priemerom. Domácnosti riešia potrebu bývania spravidla prostredníctvom úverových zdrojov, ktorých čerpanie rastie aj zásluhou zlepšujúcich sa úverových podmienok v dôsledku rastúcej konkurencie medzi úverovými inštitúciami. Napriek tomu je však výška úrokových sadzieb na úvery na bývanie na Slovensku v súčasnosti stále vyššia ako v troch štvrtinách krajín Európskej únie, medzi ktorými sú aj rizikovejšie krajiny, ako je Slovensko.