Štátna bločková lotéria už prináša prvé výsledky v oblasti odhaľovania daňových únikov - Neupauerová, Zuzana
Lotéria má pomôcť odkryť také praktiky, keď obchodníci účtenky buď nevydávajú, alebo dajú ľuďom falošné bločky, ktoré sa nezobrazia v pamäti pokladnice. V prípade podozrenia na konkrétny typ pokladníc budú vykonané cielené miestne zisťovania u podnikateľov, ktorí používajú typ elektronických registračných pokladníc, u ktorých môže dochádzať k nepovolenej manipulácii údajov.