Rodovo citlivé rozpočtovanie ako moderná forma zostavovania rozpočtov na úrovni samospráv - Neupauerová, Zuzana
Na všetkých stupňoch rozpočtového procesu by mal byť braný ohľad na otázku presadzovania rovnosti žien a mužov. Rodové rozpočtovanie znamená zavedenie kritéria rovnosti do všetkých procesov navrhovania, vytvárania, rozhodovania a implementácie verejných rozpočtov. Tri stupne rodového rozpočtovania. Odhliadnuc od ekonomického významu, možno pri tejto inovatívnej forme rozpočtovania podčiarknuť aj jej sociálny rozmer.