Chorvatsko v Evropské unii: pragmatik bez iluzí - Radačič, Marino
Chorvátsko od 1. júla 2013 dvadsiatym ôsmym členom Európskej únie. Dlhá cesta do Európy. Malá krajina s veľkými problémami. Vstup do schengenského priestoru naplánovaný na rok 2015.