Bankovní unie: od kvazifiskální unie k unii politické - Strejček, Ivo
Európske inštitúcie v spolupráci s niektorými členskými štátmi EÚ postupujú k vytvoreniu centralizovanej fiškálnej politiky. Spôsob ako sa vyrovnať s príčinami krízy v budúcnosti a ako takéto krízy limitovať, či celkom výlučiť.