Banky jako zdroj informací pro globální boj proti daňovým únikům - Antošová, Jana
Automatická výmena informácií pre daňové účely v globálnom merítku je považovaná za najlepšiu cestu, ako zaistiť výber daní z príjmov a majetku od svojich poplatníkov v zahraničí. Medzinárodná výmena informácií medzi EÚ a USA je podporovaná na úrovni OECD.