Reforma štátnej miestnej správy - Hrášková, Dagmar
Dňa 19. júna 2013 bol Národou radou Slovenskej republiky schválený zákon č. 180/2013 Z.z. o organizácii miestnej štátnej správy v znení neskorších predpisov, ktorý nadobudne účinnosť 1. októbra 2013. Nová právna úprava nadväzuje na zmeny účinné od 1. januára 2013 a predstavuje druhú etapu Programu ESO (Efektívna, Spľahlivá a Otvorená štátna správa), ktorou sa budú realizovať zámery a ciele vytýčené Programovým vyhlásením vlády Slovenskej republiky na roky 2012 až 2016 v časti Verejná správa.