Hlavným trendom je mobilita - Brezovský, Jozef
Zvyšovanie nárokov na používané informačné technológie. Niektoré nedostatky existujúcich ERP systémov. Hľadanie možností na minimalizáciu nákladov. Komplexnosť, mobilita, dostupnosť prostredníctvom cloudu. ERP do mobilu. In-memory computing: jedna z najnovších technológií.