Komunálne obligácie môže vydať aj obec - Kubincová, Soňa
Obec je právnická osoba, ktorá za podmienok stanovených zákonom hospodári s vlastným majetkom a so svojimi finančnými prostriedkami. Ako právny subjekt vstupuje do záväzkových vzťahov, pričom je povinná pri hospodárení z majetkom rešpektovať ustanovenia viacerých zákonov.