Bezriziková úroková miera v znaleckom dokazovaní - Majdúchová, Helena, 1963-
Všeobecne sa bezrizikovou úrokovou mierou označuje teoretická návratnosť investície bez rizika finančnej straty. Bezriziková investícia však neexistuje. Bezriziková úroková miera je pojem, s ktorým pracujú znalci využívajúci predovšetkým výnosové metódy ohodnotenia podniku, a to pri určení nákladov vlastného kapitálu. Prístupy k stanoveniu bezrizikovej úrokovej miery.