Kompetencie jednotlivých vládnych úrovní v Poľsku - Neupauerová, Zuzana
Financovanie výkonu kompetencií v Poľsku je zabezpečené prostredníctvom súboru zdrojov finančných prostriedkov. Dane, poplatky a iné výnosy priznané zákonnou legislatívou. Zdroje príjmov a hospodárenie s majetkom obce.