Transparentnost rozpočtu a fiskální výkonnost: mají otevřené rozpočty vliv? - Sedmihradská, Lucie
Zhodnotenie vzťahu medzi transparentnosťou rozpočtu a fiškálnou výkonnosťou. Identifikovanie procesov, vďaka ktorým môže väčšia transparentosť obmedziť nadmerné verejné výdavky vedúce k rozpočtovému deficitu a verejného dlhu, obmedzeniu fiškálnej ilúzie, zníženiu informačnej asymetrie medzi politkmi a voličmi, ktorá zvýši zodpovednosť politikov a konkurenciu medzi politikmi a posílnenie vymožiteľnosti fiškálnych pravidiel.