Obeh účtovných dokladov a ich preskúmanie - Jakubíková, Hana
Obeh účtovných dokladov a ich preskúmanie. Obec, vyšší územný celok, rozpočtová organizácia, príspevková organizácia je povinná viesť účtovníctvo správne, preukázateľne a poskytovať verný a pravdivý obraz o skutočnostiach, ktoré nastali počas účtovného obdobia. Z tohto dôvodu je nevyhnutné, aby ÚJ mala vypracované smernice v rozsahu podľa svojich potrieb, aby mala zabezpečené správne vedenie účtovníctva a pravdivé zobrazenie jej finančnej situácie. Základné pojmy, definície a ilustratívny príklad náčrtu obehu účtovných dokladov, nakoľko každá ÚJ má svoje špecifiká v závislosti od typu organizačnej štruktúry a ich stupňa riadenia.