<La> gestion de la migration qualifiée: les cas de la Slovaquie - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Globalizácia, migrácia a otázky súvisiace s účinným riadením migrácie. Požiadavka vysokokvalifikovanej pracovnej sily. Cudzinci na slovenskom pracovnom trhu. Vývoj počtu zahraničnej pracovnej sily v SR v rokoch 2004-2011. Imigrácia zahraničných študentov. Aktuálna situácia vo svete. Imigrácia zahraničných študentov v SR. Počet zahraničných študentov v SR (2006-2011).