Návrh zákona o elektronickom výkone verejnej moci účinný od októbra 2013 - Neupauerová, Zuzana
Cieľom návrhu zákona o elektronickom výkone verejnej moci je vytvoriť legislatívne podmienky na výkon verejnej moci elektronickými prostriedkami, čo umožní realizáciu elektronických služieb orgánov verejnej moci jednotným spôsobom. To znamená, že nosná forma komunikácie s verejnou mocou vrátane komunikácie medzi úradmi navzájom bude plne elektronická. Zavedenie nového prístupu komunikácie si vyžiada zásadné koncepčné zmeny v architektúre informačných systémov verejnej správy.