Obce dostanú právo veta pri vymenúvaní riaditeľov škôl - Neupauerová, Zuzana
Verejné základné školy zriaďujú mestá a obce, väčšinu stredných škôl vyššie územné celky. Riaditeľa v týchto školách navrhuje rada školy a zriaďovateľ je povinný ho vymenovať. V školskej rade sú zastúpení učitelia, nepedagogickí zamestnanci, rodičia, nominanti zriaďovateľa a na stredných školách aj žiaci. Názor učiteľov na právo veta. Názor podpredsedu Združenia miest a obcí Slovenska na problematiku.