Jazyk - významná súčasť kultúry - Janíčková, Eva
Jazyk slúži ako prostriedok interkultúrnej komunikácie a je významnou profesionálnou výhodou v medzinárodnom prostredí. Je jednou z najdôležitejších súčastí kultúry. Keďže sa kultúra sprostredkúva predovšetkým jazykom, je takmer nemožné, pochopiť inú kultúru bez jeho zohľadnenia. Je zrejmé, že jazyk je najdiferencovanejší a súčasne najvýkonnejší nástroj porozumenia medzi ľuďmi. Okrem verbálnej stránky zohráva veľkú úlohu i neverbálna komunikácia.