Rating a jeho základné kategórie - Birtus, Miloš
Problematika ratingu a ratingových agentúr. História troch najvýznamnejší ratingových agentúr tvoriacich oligopol, ktorý pokrýva viac ako 95% relevantného trhu. Popis a komparácia jednotlivých kategórií ratingu: rating emisie verzus rating emitenta, dlhodobý rating verzus krátkodobý rating, medzinárodný rating verzus lokálny rating a rating verzus scoring.