Hodnotenie kvality služieb osobnej železničnej dopravy - Chlebíková, Darina
Kvalita života je ovplyvňovaná i kvalitou poskytovaných služieb v doprave. Nové možnosti ľudí cestovať do zahraničia im umožnili porovnávať poskytované služby v osobnej doprave. Niektoré metódy a spôsoby porovnávania majú vedecký charakter a slúžia viac menej poskytovateľom služieb na vypracovanie ponuky kvalitnejších služieb čo je dané existenciou konkurenčného boja. Iné sú subjektívne a vyplývajú čisto len z hodnotenia zákazníkov. Často sú ovplyvnené náhodnými udalosťami, okolím, ale aj schopnosťou vnímať rozdiely v ponúkaných službách. Preto tvorba štandardov prepravných služieb je veľmi ťažká.