Ekonomická pridaná hodnota ako nástroj hodnotenia výkonnosti podniku - Kočišová, Katarína
Všetky ukazovatele finančnej analýzy, pomerové alebo rozdielové, poskytujú cenné informácie o finančnom zdraví podniku. Ich vypovedacia schopnosť je však obmedzená. Ak chceme riešiť finančnú situáciu spoločnosti ako komplexný problém, t.j. zistiť, čo sa stalo a určiť akú zmenu finančných ukazovateľov to spôsobilo. Najvhodnejším prostriedkom sú ich pyramidálne rozklady. Pomocou rozkladov môžeme identifikovať ktoré činitele determinovali základný ukazovateľ. Problematika pyramídových rozkladov EVA.