Kvalitné služby verejnej osobnej dopravy ako faktor zvýšenia kvality života - Gregová, Elena
Doprava má z hľadiska hospodárstva a spoločnosti zásadný význam. Atraktivita verejnej osobnej dopravy závisí od skvalitňovania produktov a služieb, čo vplýva na kvalitu nášho života. Finančná aj celková podpora verejnej osobnej dopravy zo strany štátu na všetkých úrovniach je aktuálna a vyžaduje si komplexný prístup. Nárast individuálneho automobilizmu v porovnaní s verejnou osobnou dopravou nepomerne viac nepriaznivo ovplyvňuje životné prostredie. Preto je žiaduce zvyšovať kvalitu a efektívnosť verejnej osobnej dopravy, najmä využitím jej silných stránok a tiež zvyšovaním konkurenčného prostredia pri prevádzkovaní verejnej osobnej dopravy.