Regulácia trhu s elektrickou energiou v Slovenskej republike - Janošková, Katarína
Regulácia trhu s elektrickou energiou v Slovenskej republike. Vymedzenie základných funkcií regulácie v odvetví elektroenergetiky a základné právne normy v SR, ktoré upravujú oblasť regulácie. Pojem regulácia a jej základné formy: cenová regulácia, vecná regulácia, mimoriadna regulácia a regulácia kvality. Význam regulácie na liberalizovanom trhu s elektrickou energioou a vymedzenie článkov trhu s elektrickou energiou, ktoré podliehajú štátnej regulácii.