Riadenie zásob je efektívnejšie pomocou predpovede dopytu - Kalužík, Rostislav
Prostredníctvom predpovedí dopytu a predajov môže maloobchodná sieť efektívnejšie riadiť zásoby a plánovať logistické procesy v rámci zoskupenia aj voči externým dodávateľom. Môže eliminovať riziko výpadku zásob, znížiť predzásobenie a zvýšiť obrátkovosť tovaru. Výsledkom je predovšetkým posilnenie lojality zákazníkov. Automatické riadenie zásob.