Ohodnocovanie podniku a kategórie hodnoty - Mikáčová, Lenka
Charakteristika ohodnocovania podniku a kategórii hodnoty podniku. Účelom ohodnocovania podniku je stanovenie jeho hodnoty, ktoré patrí medzi dôležité nástroje manažmentu. Hodnotu podniku je možné kategorizovať. Postupom času sa vyvinuli štyri základné princípy ohodnocovania podniku a to: trhová hodnota, subjektívna hodnota, objektivizovaná hodnota a Kolínska škola.