CEE transition from PAYG to private pensions: income gaps and asset allocation - Berk, Ales S.
Rýchle starnutie populácie sprevádzané nízkou mierou pôrodnosti a zvyšujúcou sa dlhovekosťou vyžaduje úpravy tradičných dôchodkových rámcov v krajinách strednej a východnej Európy. Článok analyzuje dôchodkové systémy Českej republiky, Maďarska, Poľska, Slovenska a Slovinska. Tradičný dôchodkový systém PAYG (pay-as-you-go).