Základné prístupy k určeniu hodnoty daňového štítu - Gavláková, Petra
Daňový štít znamená efekt zvyšovania rentability vlastného kapitálu podniku. Úroky z požičaného, resp. cudzieho kapitálu sú súčasťou nákladov, a teda znižujú zisk, z ktorého daný podnik odvádza daň. Čím je nižší zisk, tým nižšia je i daňová povinnosť, a naopak, zvyšuje sa výsledná výnosnosť vlastného kapitálu. Jeho presné ohodnotenie neustále naberá na význame, nakoľko drvivá väčšina podnikov v dnešnej dobe používa pri svojej podnikateľskej činnosti i cudzí kapitál. Teoretické vymedzenie problematiky daňového štítu a popis základných prístupov používaných na určenie jeho hodnoty.