Marketing s podporou využívania nástrojov GIS - Gergeľová, Marcela
Pre priame aplikovanie GIS v oblasti marketingu je typické - zber, analýza, vyhodnotenie, distribúcia a uchovávanie dôležitých informácií o situácii na trhu, dopyte a ponuke, potrebách, túžbach, očakávaniach a možnostiach širokých vrstiev spotrebiteľov pre podporu udržania a trhu. Výhodou využitia GIS je tvorba tematických alebo interaktívnych máp na podporu riešenia ľubovoľného problému, v súčasnej dobe s možnosťou prezentácie a vytvorenia výstupov na webe. Marketing a geomarketing.