Exportovanie dávky v nezamestnanosti zo zahraničia - Kamenistá, Zuzana
Pri skončení zamestnania v zahraničí by si podľa právnych predpisov Európskej únie mali nezamestnaní uplatniť nárok na dávku v nezamestnanosti v tom štáte, kde sa stali nezamestnaní, t. j. v štáte posledného zamestnania. Je tomu tak preto, že v tomto štáte bol klient aj sociálne poistený a platili sa všetky odvody na sociálne poistenie vrátane odvodov na poistenie v nezamestnanosti.